Drie tips om van 2019 een fantastisch jaar te maken.

Tip 1: Voorzie twee deadlines i.p.v. één deadline.

2019 is het jaar van het Yin Aarde Varken. Aarde en Water zijn hiermee de twee dominante elementen dit jaar. Net zoals in 2018 kan je hierdoor ook dit jaar meer vertraging merken. Houd hier rekening mee in je projecten. Voorzie bijvoorbeeld i.p.v. één deadline twee deadlines – zeker wanneer je met andere mensen samenwerkt.

Door deze twee elementen samen is de algemene tendens in 2019 ook minder groei en vooruitgang op economisch vlak. Concreet wil dit zeggen dat je kan merken dat je zelf meer inspanningen dient te doen om vooruit te gaan, je doelen te bereiken en te groeien met je bedrijf of op je werk. Niet te snel opgeven en zelf wat meer inspanningen doen is hier dan ook de boodschap.

Tip 2: Gebruik de krachtplekken van 2019 in je huis en werkplek.

Wist je dat waar je woont en werkt al 33% invloed heeft op hoe je jaar wordt? Een goede Chi-flow (Chi = energie) in en rondom je woning en werkplek zijn hierbij essentieel. Hoe beter de Chi-flow in je huis en bedrijf, hoe meer flow je voelt in jezelf en hoe meer vooruitgang je ervaart in je leven en in je werk. Zonder Chi-flow ervaar je meer stagnatie op deze vlakken en voel je je minder lekker in je vel. Je kan het gevoel hebben dat je maar wat zit aan te modderen en niet echt vooruitgaat op bepaalde vlakken in je leven.

Wil je meer flow en energie in 2019? Maak dan nu al je huis en werkplek klaar voor de nieuwe energie van 2019 die officieel start op 4 februari. Stem je huis en werkplek nu al af op deze nieuwe nieuwe energie en gebruik de krachtplekken in je huis en bedrijf. Dit zijn het westen, het noordwesten, het noorden, het centrum en het oosten. Wanneer je veel tijd doorbrengt in deze ruimtes (door er te slapen, te werken, te relaxen), dan laad je sneller op, voel je je beter en ervaar je meer flow en vooruitgang in je leven.

Deze locaties ondersteunen ook je doelen. Zo is bijvoorbeeld het noorden ideaal om te studeren, het oosten om makkelijker los te laten (Alle details en hoe je deze ruimtes kan ‘activeren’ leer je in de online workshop ‘Haal zelf het maximum uit 2019 – Feng Shui & astrologietips voor 2019’) 

Ruim deze krachtplekken ook flink op zodat de energie er niet kan stagneren.

Tips die helpen bij het opruimen:

  • De periode tussen volle maan en nieuwe maan helpt om makkelijker los te laten wat je niet langer nodig hebt. Gebruik deze energie om op te ruimen en weg te doen wat je niet langer nodig hebt.
  • Heb je de komende weken niet veel tijd om op te ruimen? Probeer elke dag iets kleins op te ruimen. Bijvoorbeeld een lade in je bureaukast, een map op je PC, je mailbox, een lade in de keuken, je nachtkastje, de vestiaire, een dossierkast… Deze kleine opruimacties kan je perfect combineren met een drukke job en gezin. Elke dag een half uurtje opruimen doet wonderen.
  • Gebruik Remove Days om op te ruimen. De eerstvolgende Remove Day is 29 januari (de Remove Days voor gans 2019 vind je in Your Lucky Calendar 2019).

Tip 3: Integreer het Vuurelement in je dagelijks leven. 

Het balancerend element in 2019 is het Vuurelement. Concreet wil dit zeggen dat activiteiten zoals coaching, meditatie, spiritualiteit, yoga, dansen, sauna, zingen, entertainment, theater, beauty-arrangementen, Feng Shui, astrologie, wellbeing, healing, NLP goed zijn om zelf meer balans in je leven te krijgen. Integreer één van deze activiteiten in je dagelijks leven om je balans te behouden. Ben je ondernemer? Dan is het een goed idee om deze activiteiten ook te integreren in je programma’s en diensten.

Ik wens je alvast een fantastisch en gebalanceerd 2019 toe!

An

© Copyright Flowtastic by An Sterken |Feng Shui and More