Hoe wordt 2019 voor jou?

Wat heeft 2019 voor jou in petto?

Yin Aarde Varken

2019 is het jaar van het Yin Aarde Varken. De energie van 2019 is al voelbaar vanaf november 2018 (hoe was november 2018 voor jou?).

Net zoals in 2018 (het jaar van de Yang Aarde Hond), heeft 2019 redelijk wat Aarde. Anders dan in 2018, is dat in 2019 het Waterelement redelijk dominant is. Wat betekent dit nu concreet?

Modder…

Water staat o.a. voor communicatie en emoties. Yin Aarde staat o.a. voor stabiliteit, vertrouwen, eigenwaarde, voeden, creativiteit.

Mooie eigenschappen op zich. Maar wanneer je Aarde en Water samen brengt, krijg je modder, vertraging, moeilijkere communicatie en minder groei op economisch vlak. Het uiten van gevoelens en emoties zal voor sommigen moeilijker zijn.

Aarde en Water samen brengen ook meer verwarring. Vragen zoals ‘Wat is nu de juiste voeding voor mij?’, ‘Ik wil iets anders doen op werkvlak of in mijn leven, maar weet niet wat’, ‘Wat is de juiste richting voor mij?’ zal je vaak horen in 2019.

De thema’s van 2018 – zoeken naar eigenwaarde, zelfvertrouwen, stabiliteit, uitstelgedrag, wantrouwen – zetten zich verder in 2019.

Tenzij…  

Tenzij je met deze thema’s al aan de slag ging in 2018! Hoe meer je hiermee iets gedaan hebt, hoe relaxter 2019 voor jou zal zijn! 2019 wordt een jaar waarin je uitgenodigd wordt om anders te gaan denken over je leven, bepaalde waarden en normen over de boeg te gooien, om andere creatievere oplossingen te zoeken, om te innoveren.

Wat kan je doen om van 2019 een goed jaar te maken?

  • Ga even na voor jezelf wat je graag nog zou willen veranderingen of verbeteren: je huidig werk of je manier van werken, je relatie, op gezondheidsvlak, in je financiën of geldbeheer, je samenwerkingen, je manier van denken, de manier van dingen aanpakken en communiceren, enz.
  • Wat loopt er goed en waar is ruimte voor verbetering of verandering? Noteer dit even voor jezelf. Wat kan je eraan veranderen? Hoe zou je het graag hebben? Wat kan je eraan doen om het te verbeteren of te veranderen? Welke concrete stappen kan je nemen?
  • Ga ook even na wat je wil gaan doen in 2019. Heb je grote plannen of dromen in 2019? Plant de nodige zaadjes en focus je erop.

Pak deze zaken aan. Ga mee met de flow, doe de nodige veranderingen, zet de nodige stappen, onderneem de nodige acties, werk aan je eigenwaarde, laat los wat niet langer bij je hoort (spullen, samenwerkingen, liefdesrelaties en vriendschappen die niet langer voedend zijn, je innerlijke demonen, slechte voedingsgewoontes, verslavingen, enz.). Hoe meer je dit doet, hoe makkelijker 2019 zal zijn!

Een verwittigd man/vrouw is er velen waard…

Wordt 2019 voor jou een gematigd, goed of een topjaar?

De mate waarin 2019 invloed heeft op jou persoonlijk, hangt ook af van de elementen (Stems) en de dieren (Branches) die je in jouw eigen geboortekaart hebt staan. (Klik hier om jouw geboortekaart te downloaden).

Hieronder vind je een kort overzicht van de invloed van 2019 op de Branches (de dieren in jouw geboortekaart). Kijk hoeveel sterren er bij het dier in je geboortejaar, -maand, -dag en -uur staan. Hoe meer sterren je hebt, hoe meer opportuniteiten het jaar met zich meebrengt voor jou.

(Dit is algemene informatie waarbij geen rekening gehouden wordt met de andere elementen in jouw geboortekaart. Een persoonlijke analyse geeft uiteraard een accurater beeld).

Wat heeft er nog invloed op jou?

Panikeer niet wanneer je minder sterretjes hebt! De invloed van het jaar wordt niet enkel bepaald door de dieren in jouw geboortekaart. Maar ook door de andere elementen in je geboortekaart.

  • De andere elementen in je geboortekaart tonen WAT je kan doen om van 2019 een topjaar te maken. Waarop je je kan focussen en waar jouw opportuniteiten liggen om meer flow en balans te hebben in 2019.
  • Jouw eigen acties, je inspanningen, je manier van denken, je ingesteldheid hebben hier ook een grote invloed op.
  • Maar ook waar je woont en werkt hebben al een derde invloed op hoe jouw jaar wordt! Hoe meer je de positieve ruimtes in je woning Je huis en werkplek tonen welke ruimtes goed zijn om op te laden, tot rust te komen en waar je kan zitten en werken om meer energie, inspiratie en flow te hebben.

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More