Wil je meer tot rust komen thuis? Gebruik dan de rustplek

Heb je behoefte aan meer rust thuis? Aan makkelijker ontspannen na een drukke werkdag of tussendoor?

Ontspannen en relaxen thuis is geen luxe, maar een basisbehoefte. Zeker in deze tijd waar we meer tijd thuis doorbrengen. Je thuis kunnen ontspannen, tot rust komen en goed slapen is een must. Vanuit die rust en ontspanning sta je veel meer in contact met jezelf, voel je veel beter aan wat wel en niet bij je past, ben je productiever en succesvoller en borrelt de creativiteit makkelijker. Een plek hebben thuis waar je tot rust komt, is dan ook essentieel.

Wist je dat er in elk huis energetisch een plek heeft waar je sneller tot rust komt? Waar deze is bij jou thuis, ontdek je in deze blog.

Wist je dat elk huis een plek heeft waar je sneller tot rust komt?

Deze plek heeft niets te maken met de manier waarop het is ingericht of de kleuren die je gebruikt. Wel met de natuurlijke energie die er aanwezig is. Bepaalde energie maakt je actiever (Yang) en andere energie doet je sneller ontspannen (Yin) zonder dat je hiervoor iets moet doen. Energie heeft pas invloed op jou als jij fysiek aanwezig bent in een ruimte. Wil je meer tot rust komen? Breng dan tijd door in de meest Yinne plek van je huis: de rustplek.

Waar is deze rustplek in jouw huis?

Met Feng Shui kan je de positieve plekken ‘berekenen’ a.d.h.v. de oriëntatie van het huis en de geboortekaart van de bewoners. Maar wat als je nu niet weet hoe je dit berekent? Welke ruimte is dan de beste ruimte om in te richten als relaxruimte voor jezelf, om er tot rust te komen, te slapen, te studeren of te mediteren?

Heel eenvoudig: de achterste zone in het midden van je huis, is de rustplek. Verdeel je huis in negen gelijke zones en kijk welke kamer achteraan in het midden ligt.

Doe nu even de test. Ga naar deze ruimte en kijk hoe je je voelt wanneer je in de ruimte bent. Hoe is je ademhaling? Ga je rustiger ademen? Of net dieper ademenen? Zakken je schouders subtiel naar beneden? Wat wordt je gewaar? Wanneer je gevoelig bent, dan voel je deze rustige energie en het effect hiervan op je lichaam. Maar ook als je niets voelt, dan doet de energie zijn werk!

Hoe kan je nu deze rustplek versterken en inrichten?

Hierbij drie tips:

 1) Gebruik de rustplek

Vanaf het moment dat je de ruimte actief en meerdere uren per dag gebruikt, dan heeft de energie van deze ruimte effect op jou. Heb je hier je slaapkamer, relaxruimte, studiekamer, meditatieruimte of zithoek? Ideaal! Aanwezig zijn in deze ruimte brengt meer rust en stabiliteit.

2) Geef een bestemming aan deze ruimte

Heeft deze ruimte niet echt een bestemming of staat ze leeg? Dan is dit zonde. Probeer deze ruimte zoveel mogelijk te benutten zodat je kan genieten van de rustgevende energie. Maak er een gezellige zithoek, relaxruimte, studiekamer of leeshoek van. Rol er je yoga-matje uit of richt deze kamer in als meditatiekamer. De rustplek van je huis is ook ideaal om in te richten als slaapkamer. Je zult merken dat je in deze kamer een betere slaapkwaliteit hebt.

3) Houd deze ruimte steeds ordelijk en netjes opgeruimd

Vermijd rommel en chaos in deze sector om de rust en stabiliteit niet te stagneren. Opruimen is hier dus de boodschap!

Ik wens je alvast heel veel rust en ontspanning toe!

An

Ps: Wil je graag leren welke ruimtes ideaal zijn om te slapen, te werken in flow, te relaxen, te studeren en om meer flow te hebben in je leven? Wat de beste lay-out is en welke kleuren je best kan gebruiken? Dan is de Feng Shui Summer School ideaal voor jou. Klik hier voor alle info.

Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More