Water in Feng Shui: wat, waar en hoe?

Feng Shui betekent letterlijk wind en water. Chi – ofte energie – drijft op de wind (feng) en komt tot rust daar waar water (shui) is’. Water staat o.a. voor wijsheid, communicatie, intelligentie, geld en seks. De kleuren blauw en zwart worden geassocieerd met het waterelement. Het gebruiken van echt water in je huis brengt stroming en beweging in je leven. Op welk vlak? Dat is afhankelijk van waar je water plaatst. Wil je meer stroming in je leven? Wil je een aquarium of een kamerfontein in je huis zetten? Of heb je al een waterpartij? Lees dan onderstaande tips.

Wat is een waterpartij?

  • Een waterpartij voor binnenshuis kan een aquarium, een kamerfontein of een waterreservoir met een filter in zijn. Bewegend water dus, geen stilstaand water. Een vaas met bloemen is dus geen waterpartij. Een glas water ook niet.
  • Belangrijk is dat de wateroppervlakte zichtbaar is en niet afgedekt is. Een subtropisch aquarium met lichtbak erboven mist dus zijn effect. Een kamerfontein met een Buddhabeeld erop evenmin.
  • Zorg ervoor dat het aquarium of het waterreservoir minimum 30 cm breed en diep is. Hoe groter de ruimte, hoe groter de waterpartij dient te zijn. Indien je geen effect merkt, ga voor een grotere waterpartij.
  • Het water dient dag en nacht te stromen door een filter te gebruiken of vissen te laten zwemmen.

Hoeveel vissen doe je in je aquarium?

Er is een regel die zegt dat je best twee goudvissen en één zwarte vis in je aquarium doet. In grotere aquariums zeven goudvissen en twee zwarte vissen. Maar eerlijk gezegd, het aantal vissen doet er eigenlijk niet zo toe. Het gaat er om dat het water beweegt. Zwemmende vissen zorgen hier dus voor.

Welke vissen?

De soort vissen en de kleur doen er niet toe, zolang ze maar kunnen zwemmen :-).

Welke vorm heeft de aquarium best?

De vorm doet er ook niet toe: rond, rechthoekig, vierkant,…. het maakt niet uit. Wel belangrijk is dat de bovenkant van het aquarium open blijft. Dek de bovenkant dus niet af voor de kat, want dan heeft het geen effect! Helder water is belangrijk. Ververs dus regelmatig het water.

Waar plaats je een waterpartij?

Afhankelijk van het doel dat je wenst te bereiken, kan je water op verschillende plaatsen zetten. Je kan hiervoor best professioneel advies voor inwinnen of een cursus feng shui volgen om te weten waar je best water zet. Water op de verkeerde plaats zetten, kan soms voor neveneffecten zorgen. Je kan bijvoorbeeld merken dat wanneer je een waterpartij  hebt geplaatst, dat je plots meer discussies krijgt of dat je gezondheid achteruit gaat. Plaats sowieso nooit een waterpartij in de slaapkamer. Dat is een algemene regel. Ook wanneer je reeds emotioneel of depressief bent, plaats dan zeker geen water.

Wil je buiten een zwembad of een (zwem)vijver plaatsen? 

De juiste plaats van een waterpartij buiten is heel belangrijk. Eens aangelegd, verplaats je een zwembad niet zo maar. Zint dus eer ge begint en vraag professioneel Feng Shui advies.

Veel succes! Enne, geef je vissen ook regelmatig eten :-).

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More