fbpx

Vijf sleutelwoorden voor groei in 2022 – het jaar van de Yang Water Tijger

Voel je ook die shift in energie de afgelopen twee weken? Wat een verschil met januari 2022 en gans 2021! De energie van de Yang Water Tijger is duidelijk voelbaar.

2022 is een Yang jaar dat heel wat opportuniteiten biedt om vooruit te gaan en te groeien als ondernemer. Ook op financieel vlak. Misschien voel je ook dat de manier waarop je de vorige jaren ondernam precies niet meer zo goed werkt.

Het jaar van de Yang Water Tijger vraagt ons dan ook om onze manier van werken aan te passen en te upgraden naar de nieuwe energie.

Hieronder deel ik graag vijf sleutelwoorden die je kan integreren in je business om te kunnen groeien. Niet enkel in 2022 maar ook de komende jaren.

1. Innoveren

De afgelopen twee jaren werden we als ondernemer uitgenodigd om onze business te innoveren. Die trend zet zich verder in 2022. De oude manier van ondernemen, werkt minder goed of niet meer.

Innoveren is dus het sleutelwoord voor 2022. Misschien is de aanpak of de diensten die je aanbood tijdens de lock-downs niet meer wat je klanten nu nog nodig hebben. Misschien zijn je diensten of producten toe aan een opfrisbeurt?

Sta even stil bij welke dienst in je aanbod je keileuk vindt om te doen en die goed loopt? Hoe zou je het nog beter kunnen maken? Hoe kan je het verfijnen? Of kan je er een extra twist aan toevoegen of het in een nieuw jasje steken zodat het helemaal terug up-to-date is met deze nieuwe tijd? Of misschien is je verpakking toe aan een nieuwe look? Waar zie jij kansen om te vernieuwen? Denk hierover na.

Kom je er niet uit? Vraag het aan je klanten. Vraag hen wat ze vinden van je huidig aanbod, wat ze graag eraan toegevoegd zouden zien, wat ze niet meer interessant vinden. Luister naar hen met een open-mind. Ze zijn een bron van inspiratie.

2. Snelheid is key

De creatieve energie van de Yang Water Tijger nodigt ons uit om dingen uit te werken, te verbeteren en te finetunen. Snelheid is hierbij key. Als je de workshop Flowtastic business in 2022 hebt gevolgd, dan weet je al dat de energie in 2022 snel zal zijn. Voor we het weten zitten we in het derde kwartaal. Ga dus niet te veel overdenken en uitstellen wat je vandaag kan doen. ‘Launch Before You are Ready’ is hierbij een goede strategie. Las wel af en toe momenten in om te in te tunen bij jezelf en te voelen of wat je doet gealigneerd is met wie jij bent. En uiteraard, neem ook af en toe momenten om te rusten, te ontspannen en je batterijen op te laden.

Die snelheid wil ook zeggen dat mensen direct resultaat willen. Ze willen dingen die hen snel helpen en snel resultaat geven. Denk even na over wat je zou kunnen doen om mensen sneller resultaat te geven. Bekijk even of je trajecten niet te lang zijn, of je opleidingen die je aanbiedt niet te lang duren. Hoe kan je het korter maken én toch effectief? Hoe kan je je klant helpen om sneller het beoogde resultaat te bereiken? Hoe kan je sneller leveren? Uiteraard is het aan jou de keuze of je hier al dan niet aan meedoet (we hebben ten slotte niet allemaal de logistiek van Bol.com achter ons). Laat het even bezinken en kijk wat je kan doen.

Als je dus weet dat de energie van 2022 en de komende jaren snel is, dan is het natuurlijk ook ideaal om mensen te helpen hoe ze toch kunnen ontspannen en plezier hebben. Ook alles wat angsten wegneemt, hoop geeft, plezier, passie en balans terug in hun leven brengt, zal boomen. Hoe kan jij je klanten hierbij helpen?

3. Planning, focus en productiviteit

Het vele water in de kaart van 2022 geeft heel veel nieuwe ideeën, wat goed is. Valkuil hierbij is dat je heel veel ideeën begint uit te werken maar weinig afwerkt. Planning, focus en productiviteit zijn dus cruciaal dit jaar als je wil groeien met je bedrijf.

Kies daarom uit je veelheid aan ideeën één project eruit dat klaar is om geboren te worden en werk deze af vooraleer je met iets anders start.

Als jij je klanten kan helpen met discipline en focus behouden, dan zal je business ook groeien.

4. Flexibiliteit is key

De energiekaart van 2022 is een ongebalanceerde kaart. 2022 zal dus nog geen stabiel jaar zijn. Veranderingen en plotse wendingen horen er dus nog bij. Flexibel omgaan met veranderingen is dan ook key in 2022 voor wie wil groeien.

Ondertussen hebben we de afgelopen twee jaren hierin al kunnen trainen. Dus zo moeilijk zal het niet zijn om terug zaken aan te passen of te veranderen indien nodig. Go with the flow.

Probeer elke verandering te zien als een groeikans of om opportuniteiten te zien die je niet eerder zag. Jawel, dat betekent dus dat je een groeimindset nodig hebt en dat je af en toe uit je comfortzone dient te komen.

5. ‘Goed is goed genoeg’, dé mantra van 2022

De Yang Water Tijger is een nogal perfectionistisch beestje. Ook jij kan voelen dat alles tot in de kleinste details picobello dient te zijn. Met als gevolg dat het niet afgeraakt en je maar blijft sleutelen. Perfectionisme heeft veel voordelen, maar kan ook een rem zijn voor je groei in 2022. Wat denk je ervan om van ‘Goed is goed genoeg’ jouw mantra van 2022 te maken? Zo krijg je je project toch in de lucht. Achteraf kan je nog altijd verfijnen en bijsleutelen.

Nu is het aan jou

  • Ga even stil staan bij de bovenstaande vijf sleutelwoorden. Welk idee kwam er het eerste in je op toen je het woord innoveren hoorde? Welk idee of bestaande dienst, workshop of weggever zou je nog kunnen verbeteren of in een nieuw jasje steken? Of voel je dat het tijd is om iets nieuws te creëren?
  • Neem dan een blanco blad papier en begin los op te schrijven wat er in je opkomt, wat je kan herwerken, welke extra’s je zou kunnen toevoegen of welk nieuw idee klaar is om geboren te worden.
  • Bepaal vervolgens tegen wanneer je dit klaar wil hebben. Maak het haalbaar. (Tip: als je stress voelt bij je timing en planning, dan zit je timing te krap. Herbekijk het en maak het haalbaar. Te veel stress en een te strakke deadline, blokkeren je intuïtie waardoor authentiek ondernemen vanuit je gevoel en missie moeilijker is. Om dan nog maar te zwijgen van de nodeloze frustraties en slapeloze nachten.
  • Pak er vervolgens je planner bij en begin concreet dagen in je agenda te reserveren om je plannen uit te werken.
  • Begin eraan. Stel niet uit wat je vandaag kan doen. Heb je geen tijd? Maak dan tijd. Reserveer bijvoorbeeld één focus-uurtje per dag waarin je alleen maar hieraan werkt. Je zal verstelt staan hoeveel je op één uur tijd kan doen – op voorwaarde dat je 100% gefocust werkt en dus alle stoorzenders uitschakelt.

Ik wens je hierbij alvast veel plezier toe!

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More