Zeven tips voor meer flow en balans in januari

Eerst en vooral wens ik je van harte een gelukkig en gezond nieuwjaar. Dat het een jaar mag worden vol geluk, liefde, plezier, flow en alles wat je hart verlangt.

2020 is echter nog niet helemaal voorbij… Januari – de maand van de Os 己丑 – is de laatste maand van het Rat-jaar 2020. Op 4 februari 2021 start het nieuwe jaar energetisch.

We hebben dus nog enkele weken te gaan vooraleer we definitief de deur van 2020 achter ons kunnen dichtgooien. Maar de overgang van 2020 naar 2021 is wel al volop bezig en heel erg voelbaar.

Alles kan hierdoor een beetje onduidelijk, wankel en chaotisch zijn (denk maar aan de gebeurtenissen momenteel in de USA). Of misschien heb je de drang om veranderingen aan te brengen in je leven en in je huis, maar zie je nog niet helemaal helder wat en hoe.

Relax.

Januari is een ideale maand om af te werken wat afgewerkt dient te worden, om nog even te reflecteren over het vorige jaar en stilletjes aan te beginnen met het stellen van nieuwe doelen en intenties voor het komende jaar.

Stilletjes aan wel, aangezien we deze maand twee keer Yin Aarde hebben (en ook Yin Metaal en Yin Water). Een heel Yinne maand dus. Deze Yinne energie nodigt ons uit om zelf ook wat te Yinnen en het nog wat rustig aan te doen vooraleer de lente-energie in februari zich begint te ontspruiten.

Wat je kan doen om meer in flow en balans te zijn in januari, lees je hieronder: