fbpx

Op 25 maart is het terug volle maan. Je kan dan wat moe, emotioneel of geprikkeld rondlopen. Zeker nu, want we krijgen te maken met een (gedeeltelijke) maansverduistering. Hiermee verwelkomen we ook het eclips seizoen dit samen met Mercury Retrograde: een periode van verandering, introspectie, groei en transformatie.

Dit eclips seizoen (dat loopt tot 15 april) brengt een krachtige energie om persoonlijk te groeien met zich mee. Zo’n periode kan redelijk intens zijn en je wat uit balans brengen.

Deze negen tips helpen je alvast om gebalanceerd en met meer vertrouwen door deze periode te gaan. Alsook wat je beter niet doet in deze periode.

1. Omarm veranderingen en groei

Een eclips seizoen kan vaak onverwachte gebeurtenissen of onthullingen met zich meebrengen die tot substantiële persoonlijke verschuivingen kunnen leiden. Eclipsen maken helder wat hiervan de bedoeling is.

Goed om te onthouden is dat als er bepaalde dingen gebeuren of wegvallen, dat het de bedoeling is om vooruit te gaan. Probeer dus open te staan voor wat er komt. Omarm de veranderingen als ze zich voordoen en laat los wat niet langer bij je hoort. Ga met de stroom mee ;-).

2. Navigeer door Mercury Retrograde

Tegelijkertijd is het binnenkort terug Mercury Retrograde (van 2 tot 25 april). Tijdens deze periode kunnen er sneller miscommunicaties ontstaan. Of je kunt te maken krijgen met vertraging in (reis)plannen of projecten. Of dat je het allemaal niet meer zo helder ziet. En dan is het wel zo fijn als je weet waardoor dat komt.

De Mercury Retrograde periode is een ideale periode om zelf te vertragen, te reflecteren, te evalueren, alles te herzien en bij te stellen: denk aan werk, projecten, aanbod, relaties, samenwerkingen, etc

3. Luister naar je intuïtie

Maak regelmatig ruimte voor rust en stilte, zodat je meer in contact komt met je intuïtie. Dit helpt om de signalen van het universum beter te ontvangen en te navigeren door de mogelijke onzekerheden van deze tijd.

4. Stel belangrijke beslissingen uit

Probeer belangrijke levensbeslissingen, grote aankopen, grote carrièrewijzigingen uit te stellen tot na 15 april (zeker wanneer je een Draak in je BaZi-geboortekaart hebt).

5. Maak ruimte voor rust en zelfzorg

Het is ook een ideale periode om het wat rustiger aan te doen. Zeker wanneer je veel Metaal in je Bazi-geboortekaart hebt. Neem de tijd om te aarden, uit je hoofd te komen, te rusten en meer aan zelfzorg te doen. Luister naar wat je lichaam nodig heeft en pas je levenstijl hiernaar aan. Dit helpt om mogelijke verwarring te verlichten.

6. Doe beter geen lanceringen

Plan geen lanceringen of grote projecten tijdens deze periode om technische problemen en communicatiestoringen te voorkomen. Geef jezelf en je team de ruimte om te ademen en te focussen op interne groei en ontwikkeling.

7. Zoek helderheid en focus

Typisch voor zo’n periode is meer onhelderheid, minder klaarheid. Alsof je je gedachten niet op een rijtje krijgt. Als je behoefte hebt aan meer helderheid en duidelijke focus, plan dan een Pick-my-brain sessie in. Deze helpen je om je focus, doelen en aanpak terug scherp te stellen – gebaseerd op jouw geboorte-energie.

8. Grijp kansen voor groei

Het eclipse seizoen brengt niet alleen uitdagingen, maar ook onverwachte kansen en nieuwe strategieën voor groei. Just be open to it.

9. Transformeer innerlijke blokkades

Deze periode is ideaal voor het transformeren van belemmerende overtuigingen en innerlijke blokkades die je momenteel nog afremmen om te groeien. Pak dus die remmen de komende tijd aan.

Voila. Met deze tips weet je wat te doen mocht het even stormen. Een verwittigd man/vrouw is er twee waard. Omarm deze periode als kans om te groeien en los te laten wat niet langer bij je hoort.

Ik wens je alvast een mooi seizoen toe.

An

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More | Flowtastic