fbpx

Feng Shui misverstand:

Houten meubelen behoren tot het houtelement

Het doordacht gebruik van de Vijf Elementen in je huis brengt meer balans. Wanneer deze elementen op de juiste manier worden toegepast, resulteren ze in ruimtes die niet alleen in evenwicht zijn, maar ook aangenaam aanvoelen.

In een gebalanceerde ruimte ervaar je minder externe prikkels, waardoor je zenuwstelsel zich sneller kan ontspannen. Zo kom ook jij sneller tot rust en ontspanning. Zeker wanneer je hoog sensitief bent. 

Houtelement

Eén van de Vijf elementen is het Houtelement. Dit element kan je in je huis gebruiken door bijvoorbeeld planten en verse bloemen te plaatsen of groene kleuren te gebruiken in je interieur.

Ga je een stapje verder met Feng Shui, dan zie je dat het Houtelement wordt gebruikt om bepaalde Flying Stars te versterken of te verzachten.

In 2024 is het bijvoorbeeld gunstig om het Houtelement te versterken in het zuidoosten van je huis. Zeker als daar je werkruimte, leefruimte of slaapkamer hebt.

Ben je fysiek veel aanwezig in het zuidoosten, dan kan je dit jaar voelen dat je precies meer moe bent of dat je immuniteit lager is dan anders.

Als je dit ervaart, plaats dan planten en bloemen of gebruik groen bedlinnen in de slaapkamer in het zuidoosten. Zo verzacht je de Flying Star 2.

Misverstand

Maar laten we een veelvoorkomend misverstand uit de weg ruimen. Veel mensen denken dat houten vloeren en houten meubelen behoren tot het Hout-element, wat niet klopt.

De Vijf Elementen representeren de natuurlijke elementen zoals we die in de natuur zien. Het Houtelement staat voor alles wat groeit en bloeit, zoals planten en bloemen. Een houten kast daarentegen leeft niet meer. Het sap stroomt niet meer door het hout. Een houten kast, vloer of wand is dus ‘dood hout ‘en behoort daarom tot het Aarde-element, niet tot het Hout-element. 

Dus, als je het Houtelement in je huis wilt activeren, denk dan aan levende planten en bloemen.

(Wil je je huis in 2024 in balans brengen met de Vijf Elementen? Dan is de workshop Flowtastic Home & Life in 2024 iets voor jou. Nu met een mooie lentekorting van 50€: ipv 147€ betaal je nu slechts 97€ (excl. btw). Alle info vind je hier: https://flowtastic.be/home2024/)

PS: In juni starten we weer met onze professionele Feng Shui-opleiding. Droom je ervan om zelf ook Feng Shui-coach te worden of wil je je kennis verdiepen? Dan is deze opleiding wat je zoekt. Ontdek meer over wat je zult leren via deze link: https://flowtastic.be/feng-shui-opleiding/ 

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More | Flowtastic