Vijf tips voor het inrichten van een kinderslaapkamer.

De laatste tijd ontving ik regelmatig vragen van mama’s en oma’s met de vraag: hoe richt ik het beste de slaapkamer van onze kleine spruit in? Hierbij vijf tips die je kan gebruiken bij het inrichten van een kinderslaapkamer.

baby ligt zalig te slapen op wol

Tip 1: tegen een muur

Zorg ervoor dat het bed altijd met het hoofdeinde of met de zijkant van het bed tegen een muur staat. Dit geeft hen een geborgen en veilig gevoel.

Tip 2: niet onder een raam

Plaats het bedje niet onder een raam en niet in het verlengde van de deuropening. Dit vergroot de kans op minder goed doorslapen.

Tip 3: persoonlijke richting

Plaats het bed met het hoofdeinde naar één van de persoonlijk goede richtingen van de baby of het kind. Een persoonlijke goede richting kan je weten door de Life Gua te berekenen van je kind te bereken. Dit kan je hier berekenen (geboortekaart). Kies één van de vier gunstige persoonlijke richtingen volgens de mogelijkheden van de kamer én mits het respecteren van tip 1 en 2!

Tip 4: kleuren

Fellere kleuren in kinderkamers kan je gerust gebruiken. Deze stimuleren de creativiteit en de ontwikkeling van kinderen. Indien je kind van nature uit reeds actief is, let dan wel beter op bij het gebruik van felle kleuren. Fellere kleuren kunnen je kind nog actiever maken. Gebruik dus beter enkel Yinne, rustige kleuren voor de inrichting van de slaapkamer indien je kind van nature al heel actief is.

Tip 5: opgeruimd staat netjes

Houd de kamer netjes en opgeruimd. Ok, ik weet het: dit is vaak een uitdaging! Maar een opgeruimde kamer loont de moeite. Orde in de slaapkamer geeft meer rust in hun hoofd en zorgt voor een betere slaap – en dus ook voor jou!

Wens je meer tips over hoe je slaapkamers, de inkom en de rest van je woning kan inrichten met Feng Shui?  Volg dan de basisworkshop Feng Shui ‘Maak van je woning een krachtplek’. Klik hier voor alle info.

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More