fbpx

Feng Shui Tuinkantoor

Leadership coach en teamcoach Vanessa vroeg Feng Shui advies voor de inrichting van haar tuinkantoor. Ze verlangde naar een inspirerende werkplek waar ze haar klanten een oase van rust kan bieden zodat de coaching-sessies meer effect hebben.

In de ruimte moest een werkplek voor online sessies komen, alsook een gezellige zithoek voor haar live coachingsessies.

Vanessa twijfelde over de inrichting en had vragen zoals: waar komt best de deur, het bureau, de zitruimte, de kast? Welke kleuren en materialen gebruik ik het beste?

De aanpak

Aangezien het gebouw er nog niet stond, stelde ik een online brainstormsessie voor. A.d.h.v. foto’s van de tuin waar het gebouw zou komen, Google Maps en haar geboortedatum ging ik aan de slag.
Het eerste wat werd bepaald, was de positie van de voordeur zodat er een positieve Chi-flow in het tuinkantoor komt. Vervolgens werd de beste werkplek en kijkrichting in de ruimte gekozen voor de online sessies. Deze werden bepaald a.d.h.v. de energiekaart van het gebouw en de geboortedatum van Vanessa. Ook de lay-out van de zithoek werd op basis van deze gegevens bepaald.

Online Feng Shui brainstormsessie

Na de online brainstormsessie wist Vanessa waar best de toegangsdeur kwam, waar en hoe ze het beste het bureau en de andere meubelen kon plaatsen, wat de beste lay-out was alsook de ideale kleuren, vormen en materialen volgens de Vijf Elementen. Hiermee ging ze aan de slag voor het ontwerp.

Tijdens een tweede online sessie had ze een moodboard en ideeën voor de inrichting verzameld die we samen bekeken en afstemden met de Feng Shui studie. Zo kon Vanessa snel knopen doorhakken qua keuze van materialen en kleuren voor de meubelen, de vormen voor de tafels en het tapijt, alsook de kleuren en materialen voor de decoratie. Zo werd alles op elkaar afgestemd tot een harmonieus geheel. 

Dit liet Vanessa me nadien weten:

‘Dag An,

Hierbij, zoals beloofd enkele foto’s van mijn tuinkantoor. Enkel de gordijnen moeten nog geplaatst worden. Ik voel me fantastisch in deze ruimte!

Groetjes,
Vanessa’
Op het evaluatieformulier schreef Vanessa ook nog het volgende: ‘An legt alles op een duidelijke, concrete manier uit en denkt met je mee. Ze neemt de tijd om in gesprek te gaan’.

Dit zijn de foto’s die Vanessa doorstuurde van haar tuinkantoor:

Fotocredits: Vanessa De Clercq | Moduus Lochristi ®Jeroen Willems

Dankjewel Vanessa voor de samenwerking!

Vanessa De Clercq | https://vanessadeclercq.be/

Zin om ook jouw home-office Feng Shui proof te maken? Contacteer ons gerust. Afhankelijk van je wensen en de grootte van het project, maken we graag een offerte op maat.