fbpx

Wat is Flow?

En wat kan het voor jou betekenen?

Je herkent dit wel: zo van die momenten waarop alles wat je doet, stroomt. Waar positieve dingen vanzelf gebeuren. Waar de wet van de synchroniciteit duidelijk aanwezig is.

In Flow zijn, noemen ze dat.

‘Wat is Flow nu eigenlijk? Wat betekent dit voor jou?’ krijg ik vaak als vraag. In deze blog leg ik je graag kort uit wat flow is en wat het voor jou kan betekenen.

Wiki-flow

Volgens Wikipedia refereert Flow aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden.

Flow wordt gekenmerkt door op de betreffende acties gerichte energie en activiteit, volledige betrokkenheid daarbij, alsmede het feit dat men de activiteiten succesvol uitvoert. Mensen in de staat van flow kunnen boven hun bekende vermogens uitstijgen en sneller leren en nieuwe inzichten verkrijgen.

Flow wordt zo genoemd omdat enkele personen die door Mihály Csíkszentmihályi (de belangrijkste theoreticus achter het concept flow) werden geïnterviewd het hadden over een “stroom die hen meevoerde“.

(In die zin is de term niet gerelateerd aan de uitdrukking “Go with the flow”, die betekent dat men zich aan de omstandigheden aanpast of zich conformeert aan anderen).

Wat is Flow voor mij?

Voor mij is Flow het gevoel dat we ervaren wanneer we in volledige harmonie zijn met waar we naar streven.

Je herkent dit wel: zo van die momenten waarop alles wat je doet, stroomt. Waar positieve dingen vanzelf gebeuren. Waar de wet van de synchronisiteit duidelijk aanwezig is.

Wanneer je in Flow bent, lijkt alles moeiteloos, snel en gemakkelijk te gaanDe juiste mensen komen op je pad op de juiste plaats en op het juiste moment. Of je denkt aan iets en het komt als vanzelf naar je toe.

Je leven gaat vooruit – ook wanneer het even wat tegen zit. Je blijft minder lang bij de pakken zitten, je denkt sneller oplossingsgericht, je leert snel de lessen uit wat er gebeurde en you move on.

In no-time verzet ik bergen

Heerlijk is het wanneer we in flow zijn, niet? Zelf kan ik van die momenten hebben waarin ik volledig in flow ben. Dan kan ik echt wel weg zijn van deze wereld. Wat er rondom me gebeurt, merk ik amper op. Uren kan ik dan wel doorwerken aan een project of aan een nieuw idee. Het stroomt dan non-stop. In no-time verzet ik bergen. Met een gelukzalig gevoel als gevolg.

Flow maakt je leven en business doen een stuk makkelijker en leuker.

Het liefste zouden we die momenten van flow behouden zodat flow meer de norm wordt, een dagdagelijks iets, iets normaals.

Het kan.

Hoe kan je die Flow behouden?

Wist je dat door Feng Shui toe te passen je al 10 à 30% meer flow kan ervaren in je business en in je leven?

Yep. Zoveel.

Door Feng Shui toe te passen verhoog je het trillingsniveau in je ruimtes al met 10 à 30% waardoor je je beter voelt in je huis en kantoor.

Hiervan maakte ik dan ook mijn specialiteit: ruimtes energetisch verbeteren en zorgen voor een optimale Chi-flow (energiestroming) in elke ruimte zodat je je goed voelt in elke ruimte en meer flow ervaart in je leven en business.

Vandaar ook mijn bedrijfsnaam ‘Flowtastic’, wat een samenvoeging is van de woorden Flow en fantastic (fantastisch in het Nederlands).

Wanneer de energie en de Chi-flow goed zitten in je woon- en werkomgeving:

  • Voel je je beter in je vel;
  • Denk je positiever;
  • Denk je meer in oplossingen i.p.v. in beperkingen;
  • Blijf je minder lang bij de pakken zitten;
  • Heb je meer energie om te doen wat je wil doen;
  • Ervaar je meer focus waardoor je productiever werkt;
  • Zie je meer opportuniteiten;
  • Ervaar je meer rust;
  • En ben je dus meer in flow.

Wat als jij 10 à 20% meer flow zou hebben in je leven en business? Wat zou dat voor jou concreet betekenen? Denk hier even over na.

Hoe zit het met jouw flow?

Feng Shui helpt dus niet alleen om meer rust te ervaren thuis, om ruimtes te krijgen die ‘kloppen’ waar je sneller tot rust komt, waar je sneller je batterijen oplaadt.

Feng Shui helpt je ook om meer flow te ervaren in je business en in je leven zodat jij je doelen met meer gemak bereikt.

Hoe zit jouw flow?
Goed of kan het nog beter?

Laat het gerust hier weten.

Flowtastic groeten,

An

Ps I: Wil je graag meer rust, focus en flow in je business en je leven? Dan is het Balance & Boost traject iets voor jou. Deze lente gaan we terug van start in groep.

In drie maanden tijd transformeren we samen jouw woning tot een ware  krachtplek. Een plek waar je tot rust komt, waar je met meer focus kan werken en meer flow gaat ervaren in je leven én business. Je leert hoe je met minder inspanningen meer resultaten kan bekomen door bewust gebruik te maken van de energie in je huis.

Met Feng Shui. Op een heel eenvoudige en meteen toepasbare manier.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden van de precieze data? Registreer je dan gratis op de VIP-lijst. Zo geniet je ook van de extra voordelen voor insiders.

Ja, hou me op de hoogte

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Ps II: Wil je van Feng Shui jouw beroep maken? Dan is de professionele Feng Shui opleiding voor jou. Klik hier voor alle info. 

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More