fbpx

De zomer is in volle gang. We kunnen allemaal wel wat ontspanning en rust gebruiken.

Maar wat als je het vakantiegevoel het hele jaar door kunt ervaren, gewoon in je eigen huis?

Het kan. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je de heerlijke sfeer van vakantie, de sereniteit en de vreugde die je voelt tijdens je reizen, naar je eigen woonomgeving brengen.

In deze nieuwe blog deel ik graag negen tips over hoe je het vakantiegevoel in jouw huis kunt creëren. Of je nu van plan bent om binnenkort op vakantie te gaan of juist thuisblijft, deze blog biedt voor ieder wat wils.

Ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren in een oase van rust waar je kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Waar wacht je nog op? Neem een moment voor jezelf, leun achterover en laat je inspireren door deze blog.

1. Breng leuke souvenirs mee van je vakantie

Denk aan een grote keramieken lepel om je vork en lepel op te leggen tijdens het koken, een mooi slabestek, leuke aperitiefkommetjes, een prachtige plaid gemaakt door lokale ambachtslieden, een flesje olijfolie, kruiden, een zeepschaaltje, een houten sculptuur om aan de muur van je toilet te hangen, een steen die je vond op het strand tijdens een mooie zonsondergang,…

Zo doet elk voorwerp in je interieur je herinneren aan die speciale vakantie-ervaring, krijg je terug een glimlach op je gezicht en droom je weer heel even weg.

2. Creëer een vakantiesfeer met de juiste muziek

Herinner je je die geweldige vakantieavond in dat gezellige eetplekje met die leuke muziek? De sfeer was onvergetelijk.

Waarom zou je die vakantie-vibes niet meenemen naar huis? Vraag de naam van de playlist en download hem. Speel de playlist nadien regelmatig thuis af.

Telkens je naar die bekende deuntjes luistert, zul je direct worden teruggevoerd naar dat heerlijke moment en kun je genieten van de herinneringen aan die bijzondere avond. Laat de muziek je huis vullen en dompel jezelf onder in het ultieme vakantiegevoel.

3. Creëer een luxe hotelervaring in je eigen slaapkamer

Je kent het wel, zo’n slaapkamer waar je bij binnenkomst meteen in bed wilt duiken. Het bed is opgemaakt met prachtig bedlinnen, een weelderige plaid, sierkussens – alles erop en eraan. Waarom zou je dit gevoel niet ook in jouw eigen slaapkamer thuis kunnen ervaren?

Tover je slaapkamer om in een luxe toevluchtsoord. Creëer een kalme en ontspannen sfeer. Ga op zoek naar mooi, zacht bedlinnen. Kies sierkussens en een plaid in ton-sur-ton kleuren of in een zacht accentkleur. Felle kleuren in een master bedroom zijn nl. minder rustgevend. Gebruik zachte sfeerverlichting die je eventueel kan dimmen.

Maak ook dagelijks je bed op. Er is niets fijner dan gaan slapen in een slaapkamer met een prachtig opgemaakt bed, net zoals je tijdens een vakantie zou ervaren. Zo geniet je van de luxe hotelervaring in de intimiteit van je eigen slaapkamer.

4. Ruim op voordat je op vakantie gaat

Voordat je op vakantie gaat, maak je huis extra schoon en opgeruimd. Zo vertrek je met een opgeruimd gevoel en een rustige geest. Het is heerlijk om bij terugkomst in een fris en georganiseerd huis thuis te komen.

5. Plan een extra vakantiedag in na je terugkomst

Reserveer een extra dag vakantie direct nadat je terugkomt van vakantie. Gebruik deze dag niet enkel om de was en de plas te doen, maar ook om nog even na te genieten van de vakantie. Drink nog een glaasje, eet iets lekkers en geniet nog na i.p.v. direct weer in de mallemolen te stappen.

6. Breng de natuur naar binnen met verse bloemen

Zet verse bloemen in huis in kleuren die passen bij je interieur of bij je stemming. Verse bloemen mogen niet ontbreken als je het vakantiegevoel wilt creëren.

Als je net terug bent van vakantie, neem dan de kleuren die je tijdens je reis hebt gezien mee naar huis en breng die vakantiesfeer opnieuw tot leven voor de rest van de zomer.

Zelfs met een klein budget kun je in de supermarkt of op de markt vaak al voor €5 een mooi boeketje kopen. Of ga de natuur in en pluk een boeket wilde bloemen die je in een leuke vaas zet.

7. Voor de thuisblijvers: ruim op tijdens je vakantie

Als je ervoor kiest om thuis te blijven tijdens de vakantie, is het een goed idee om wat tijd te besteden aan het opruimen en organiseren van je huis. Gebruik deze periode om die klusjes aan te pakken waar je normaal gesproken niet aan toekomt. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest.

8. Creëer een gezellige hoek in je tuin of op je terras/balkon

Breng het vakantiegevoel naar buiten door een gezellige hoek in je tuin, terras of balkon te creëren. Denk aan windlichten, leuke kussens in zomerkleuren op de bank, lampionnen op zonne-energie in de bomen of over de reling van je terras, bloempotten gevuld met kleurrijke bloemen. Zo kan je na je vakantie nog steeds genieten van deze ontspannen plek.

Zo breng je het vakantiegevoel in je huis met Feng Shui

9. Doe regelmatig space clearing

Space clearing is niet alleen belangrijk vooraleer je op vakantie vertrekt, maar ook wanneer je thuis bent. Ruim regelmatig op en creëer een harmonieuze omgeving. Open regelmatig de ramen om frisse lucht binnen te laten en brand achteraf een geurige wierook om negatieve energie te verwijderen. Plaats een positieve intentie wanneer je het wierookstokje aansteekt. Deze kleine rituelen dragen bij aan een positieve sfeer in huis.

Dit zijn enkele eenvoudige maar effectieve manieren om het vakantiegevoel in jouw huis te brengen. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, met deze tips kun je het hele jaar door genieten van een ontspannen en vredige sfeer in je eigen huis. Dus waar wacht je nog op?

Breng het vakantiegevoel naar huis en creëer een plek waar je altijd kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Wil je graag je huis Feng Shui proof maken?

Wil je graag jouw huis met Feng Shui transformeren tot een ware krachtplek: een plek waar je tot rust komt, waar je met meer focus kan werken en meer flow gaat ervaren in je leven én business?

Dan is het Balance & Boost traject precies wat je zoekt. Dit is het meest complete DIY Feng Shui traject.

Wanneer je instapt in het Balance & Boost programma, dan kan ik jou garanderen dat je na dit traject weet:

 • Welke ruimtes het beste zijn om te werken, te slapen, te studeren (ook voor je kinderen), tot rust te komen, te mediteren, te werken aan je marketing, sales, online programma’s, blogs, content-creatie en je to do’s af te werken als een speer;
 • Hoe je je home-office inricht voor meer focus en flow;
 • Hoe je van je slaapkamer een oase van rust maakt;
 • Hoe je best je bureau, bedden en de belangrijkste meubelen zet;
 • Hoe je je energie meer kan behouden wanneer je thuis bent;
 • Hoe je meer flow in je business kan creëren;
 • Hoe je meer harmonie in je relatie kan creëren;
 • Hoe je met minder inspanningen meer resultaten kan bekomen door bewust gebruik te maken van de energie van je huis;
 • Hoe je je gezondheid en wellbeing een duwtje in de rug kan geven;
 • Hoe je komaf maakt met rommelhoekjes;
 • Hoe je ruimtes creëert waar het aangenaam vertoeven is;
 • Wat je kan doen met schuine wanden, balken en spiegels in huis;
 • Hoe je elke ruimte energetisch kan reinigen (space clearing);
 • Hoe je elke ruimte Feng Shui proof kan inrichten zodat je een huis krijgt waar het aangenaam vertoeven is, waar je je echt thuis voelt.

Zin om hiermee meteen aan de slag te gaan?

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More