fbpx

Master of the Masters in Maleisië

Joey Yap is één van de leraars waar ik de afgelopen 10 jaar bij studeerde in Maleisië. In mei 2017 organiseerde hij een Feng Shui Academy en nodigde me uit om te komen spreken op zijn event.

500 beginners in Feng Shui mocht ik inspireren met mijn verhaal. Wat was mijn drijfveer om Feng Shui te gaan studeren en hiervan in godsnaam mijn beroep van te maken in Europa – een continent waar Feng Shui helemaal niet ingeburgerd is? Wat waren de uitdagingen waar ik tegenaan liep – niet enkel op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak (veel ‘vrienden’ lieten me vallen omdat ik nu iets ‘raars’ deed en liefdesrelaties liepen op de klippen om dezelfde reden)? Enkele succesverhalen en natuurlijk ook mijn favoriete Feng Shui technieken en formules deelde ik om verandering en verbeteringen te realiseren. And they liked it!

Was ik zenuwachtig?
Uiteraard was ik zenuwachtig! Wat moest ik zeggen? Wie ben ik om 500 Aziaten toe te spreken over Feng Shui? Wat zullen ze zeggen? Wat trek ik aan? Zal ik mijn woorden in het Engels vinden? Etc. Allemaal zorgen voor niets, want het verliep prima.

In het panel zaten nog 2 vrouwen en één man (Master Hung Hin Cheon, een gerespecteerde Feng Shui Meester en leraar waar ik nog privé-lessen XKDG bij volgde in Maleisië). Joey kondigde ons aan als ‘de Masters van de Masters’. Toch wel een grote eer dat één van de grootste leraars op wereldvlak ons deze titel gaf. Ik voelde me vereerd. En ook wel trots. Trots op mezelf omdat ik sta waar ik sta, trots op wat ik heb verwezenlijkt de afgelopen jaren met mijn ‘raar’ beroep, trots dat ik toch mijn droom heb gerealiseerd, trots dat ik heb doorgezet – ondanks de weinige steun waarop ik kon rekenen, trots dat ik – als Belgische vrouw notabene (een vrouw zonder spleetogen) – 500 Maleisiërs (mensen met spleetogen dus) mocht inspireren.

Een super ervaring was het! Hieronder enkele sfeerfoto’s.