fbpx

Wat is het karakter van iemand met veel Metaal in zijn of haar geboortekaart?

  • Zijn orde, structuur, rechtvaardigheid, eerlijkheid belangrijk voor jou?
  • Ben je nogal vastberaden en recht door zee?
  • Of ken je iemand die zo is?

Dan is de kans groot dat het Metaalelement in jouw/zijn/haar geboortekaart nogal sterk is.

 
Ontdek in deze blog wat het karakter is van iemand met veel of sterk Metaal in zijn of haar geboortekaart.

Jouw geboortekaart

Je geboortekaart is samengesteld uit een combinatie van de Vijf Elementen (Aarde, Metaal, Vuur, Water en Hout). De combinatie van deze elementen toont een volledig beeld van wie je bent, je karakter, je persoonlijkheid, je sterktes en je natuurtalenten.

Om een volledig beeld te krijgen van wie je bent, kijken we niet enkel naar de elementen in je geboortejaar, maar ook naar de elementen in je geboortemaand, -dag en –uur.

Download hier je geboortekaart en ga even na of je het Metaalelement in je kaart hebt.

Wat betekent het Metaalelement in jouw geboortekaart?

Net zoals het Metaal element, is ook een persoon met veel Metaal in zijn kaart qua karakter minder buigzaam, minder flexibel. Koppig dus, maar ook standvastig en vastberaden. Wanneer ze een doel voor ogen hebben, dan gaan ze ervoor! Ze houden van orde en structuur. Ze zijn recht door zee en hebben hun principes waar ze niet makkelijk van afwijken.

Ben je geboren in het herfstseizoen (augustus, september of oktober) en wordt het Metaalelement versterkt door andere elementen in je geboortekaart? Dan kan je je herkennen in deze karakteristieken.

Yin Metaal en Yang Metaal

Elk element kan je opsplitsen in Yin en Yang. Zo krijg je ook Yang Metaal en Yin Metaal. Er is een verschil in karakter tussen iemand met Yang Metaal en met Yin Metaal in zijn of haar geboortekaart. Zijn deze elementen sterk in je geboortekaart? Of heb je één van deze elementen in je geboortedag bovenaan? Dan kan je je hierin herkennen:

Yang Metaal type

Yang Metalen mensen zijn loyaal, trouw, eerlijk en betrouwbaar. Ze zijn recht door zee en hun woorden zijn soms vlijmscherp.

Rechtvaardigheid staat hoog aangeschreven en het is moeilijk hen te betrappen op een leugentje voor bestwil. De waarheid is heilig. Schijnheiligheid en roddel daarentegen kennen ze niet. Mensen met veel Yang Metaal zijn heel loyaal naar familie, vrienden, collega’s en hun team.

Ze houden van verantwoordelijkheid en schrikken niet terug om die ook op te nemen.

Zoek je iemand om te verhuizen of heb je schilderwerken in huis? Ga bij je vrienden na wie er Yang Metaal heeft in zijn geboortedag. Yang Metalen types steken de handen uit de mouwen. ‘Geen woorden maar daden’ is hun motto.

‘Never-say-never’ is een typische uitspraak voor een Metaaltype. Ze helpen graag andere mensen. Ze zijn zeer oplossingsgericht en zijn vastberaden om hun doel te bereiken. Snel beslissingen nemen en knopen doorhakken zijn een sterk punt.

Bekende Yang Metaal types zijn Margaret Thatcher en Martin Luther King.

Yin Metaal Type

Yin Metalen mensen zijn goed in organiseren, plannen en taken verdelen. Je kunt hen het beste vergelijken met de leider in het leger die zijn troepen uitstuurt.

Heb je een team met veel Yang Metalen mensen? Zet dan een Yin Metalen persoon erbij. Een Yin Metalen persoon zegt wat je moet doen, wanneer en hoe, een Yang Metalen persoon voert uit. Hierdoor vormen ze een goed team.

Yin Metalen personen zijn eerder gevoelig en fragiel. Net zoals hun Yang Metalen bondgenoten kunnen ze ook koppig en minder flexibel zijn en redelijk scherp zijn in hun communicatie.

Ze zijn vaak aantrekkelijk en lopen picobello gekleed, alles is op elkaar afgestemd tot in de kleinste accessoires. Ze hebben een natuurlijk gevoel voor schoonheid. Ze houden ook van aandacht en staan graag in de schrijnwerpers.

Ken je iemand die heel veel praat? Eén kans op twee dat het een Yin Metalen persoon is (naast Yin Water persoon). Ze houden van praten, hun tong staat niet stil. En ze zijn meestal op de hoogte van de laatste roddels en geruchten.

Een bekend Yin Metaal type is Marilyn Monroe.

Herken jij je hierin? 

De bovenstaande kenmerken zijn typerend voor een puur of sterk Metaaltype, dus een geboortekaart waar Metaal het dominante element is.

Zijn er andere elementen dominant aanwezig in je geboortekaart zoals aarde, vuur, hout of water? Dan zijn deze kenmerken minder sterk of niet aanwezig.

  • Herken je jezelf hierin?
  • Of herken je mensen met veel Metaal in hun kaart hierin?
  • Ben je benieuwd naar wat de andere elementen betekenen?

Dan kan je nu online de cursus BaZi – Karakteranalyse volgen. Klik hier voor alle details over deze boeiende cursus!

 © Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More.