fbpx

Vier reminders die helpen bij een Monkey Mind

Voel je ook de bruisende energie van het jaar van de Tijger? Het gaat snel, er is veel beweging en vooruitgang, we willen veel doen, we willen vooruit. Tegelijkertijd hangt er onzekerheid in de lucht. Deze onzekerheid in combinatie met de veelheid aan ideeën en nieuwe projecten kan overweldigend en verwarrend aanvoelen. Resultaat: stabiliteit en focus zijn wat zoek, je komt tijd te kort. Ook keuzestress kan opproppen: wat eerst, wat wel, wat niet. Conflict tussen je hart en je verstand ook. Je Monkey-mind draait op volle toeren.

Is dit herkenbaar voor jou? De onderstaande vier reminders helpen je wanneer je mind all over the place is.

1. Zie verandering en chaos als een bron van nieuwe kansen en ideeën

Veranderingen en chaos zijn meestal niet zo leuk. Zeker niet na de afgelopen twee jaren. Probeer de veranderingen toch te zien als een bron van nieuwe kansen en ideeën. In die veranderingen of onverwachte gebeurtenissen kunnen net die nieuwe zaadjes zitten die jou nieuwe ideeën of opportuniteiten geven voor de toekomst.

Wanneer het dus even stormachtig is, kijk ernaar met een open blik en probeer nieuwe zaadjes te zien in alles wat er gebeurt. Pak ze op, plant ze en laat ze groeien.

2. Keer naar binnen en voel

Ben je even de pedalen kwijt? Ga dan terug naar binnen, naar jezelf, naar je gevoel. Deconnect to reconnect. Vraag jezelf af: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is mijn missie? Wat wil ik in de wereld zetten? Waar ben ik écht goed in? Waar gaat mijn vuurtje van branden? Vraag je vervolgens af of het nieuwe idee of die nieuwe opportuniteit bij jou past op lange termijn. Blijf hierbij trouw aan jezelf.

Wil je een energetisch goede dag die je hierin nog meer ondersteunt? Kies dan een Balance Day, een Close Day of een Ten Spiritual Day (deze dagen vind je in Your Lucky Calendar). Introspectie op deze dagen gaat een stukje gemakkelijker.

3. Past je idee bij je geboorte-energie?

Ken je je Bazi-geboortekaart of heb je in het verleden een Bazi-analyse gehad of de workshop BaZi gevolgd? Dan weet je wat er bij jouw essentie past. Je BaZi-kaart is een check-point die helpt om beslissingen te nemen en waar je op elk moment naar kan terugkeren.

Past je idee bij je geboorte-energie en voelt het goed? Ja? Ga ervoor. Past het niet bij jouw geboorte-energie? Skip it. Zo eenvoudig is het (ps: op 12 mei geef ik de workshop ‘Back to the future. Gemakkelijker business doen gebaseerd op jouw geboorte-energie en de energie van de komende 20 jaar (Periode 9)’. Hier vind je alle info).

4. Ga opruimen en maak orde in de chaos rondom je heen

Vaak is je omgeving een reflectie van je binnenste. Voel je je gestresseerd en chaotisch? Dan zie je vaak diezelfde chaos ook om je heen (denk maar aan die stapels papier op je bureau, hopen was, rommel, etc).

Wanneer je even vast zit in je hoofd, ga opruimen. Als is het maar een half uurtje. Je zult snel weer klaarheid en rust in je hoofd krijgen.

Ik wens je alvast wat meer rust in je hoofd toe.

An

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More