De kracht van je geboortedatum.

30 graden minder

Gisteren (13 december 2012) liep ik nog rond in een topje bij temperaturen boven de 30 graden. Vandaag loop ik rond met drie dikke truien, een gebreide wollen sjaal en Ugg-Boots aan! Even aanpassen!

Sinds deze morgen ben ik terug uit Kuala Lumpur (Maleisië) waar ik een intensieve maar uiterst boeiende opleiding ‘moderne’ BaZi (profielanalyse) volgde. Deze Oosterse methode van profielanalyse geeft een beter inzicht in wie je bent, wat je natuurlijke talenten zijn, wat je sterktes en valkuilen zijn en hoe je deze dus optimaal kunt benutten om verder te groeien in al wat je doet en positieve veranderingen toe te laten in je leven – en dit allemaal op basis van je geboortedatum! Ik heb mezelf alvast een stuk beter leren kennen! En niet alleen mijn sterktes, maar ook mijn ‘werkpunten’ waarop ik me kan focussen om meer te groeien als persoon en als ondernemer (en ja, soms was dit nogal confronterend en pijnlijk – tot tranen toe!).

foto van An met Joey Yap na de bazi mastery opleiding

Bazi, maar dan de moderne versie

Na reeds enkele jaren deze boeiende leer bestudeerd te hebben, was deze aanvullende opleiding precies wat ik zocht: de ‘moderne’ versie van de meer dan 2000 jaar oude Chinese astrologische leer, heel praktisch toepasbaar voor coaching en carrièreplanning naar ondernemers, bedrijven en medewerkers toe. Een perfecte aanvulling op Feng Shui!

Tool voor strategie en planning

Deze Oosterse manier van profielanalyse is niet enkel ideaal bij rekrutering van nieuwe medewerkers en bij coaching van teams. Maar het vormt ook een ideale tool als basis bij het bepalen van je strategie en planning op lange termijn. Misschien herken je dit wel? Sommige jaren ben je succesvol, andere jaren moet je meer moeite doen om dezelfde resultaten te behalen. Met BaZi kan je perfect nagaan in welke jaren je meer flow kan ervaren en wanneer je zelf meer inspanningen dient te doen om resultaten te boeken. En het geeft vooral oplossingen om te groeien in je succes en carrière. Interessant toch om hierop je langere termijn planning op af te stemmen?

Is Feng Shui dan niet voldoende?

Nu zul je je afvragen of je met Feng Shui niet genoeg hebt? Wel, wanneer je al succes hebt met de job die op je lijf geschreven is én je doet die job dan ook nog eens met passie, dan is Feng Shui ideaal om je groei en vooruitgang extra te laten ondersteunen en je doelen makkelijker te bereiken.

Maar wat indien je je passie verloren bent en je motivatie onder nul zit? Of als je het gevoel hebt dat je huidige job niet de job van je leven is maar niet weet welke andere job te doen? Of je levert veel inspanningen en toch behaal je niet het gewenste resultaat? Met Feng Shui kan je je succes dan wel stimuleren, maar je zal je niet bepaald gelukkiger voelen in diezelfde job. Nietwaar?

BaZi, the missing link.

Met BaZi kan je nagaan wat je natuurlijke talenten zijn, wat je sterktes zijn, welk potentieel je hebt (dat je tot op vandaag nog niet wist) en welke job, functie of positie jou het meeste voldoening geeft. Het toont ook jouw valkuilen en de remmen op jouw groei. Eens je weet wie je bent en wat je kan doen, dan kan je concrete acties ondernemen om te groeien op alle vlak waardoor je niet enkel succesvoller wordt, maar waardoor je je vooral ook gelukkiger en meer voldaan voelt! Naast het goed inrichten van een ondersteunende omgeving is BaZi dus een perfecte aanvulling en ‘the missing link’ op Feng Shui.

Wat geeft jou het meeste voldoening?

Ben je benieuwd wat jou het meeste voldoening geeft, wat jouw natuurtalenten zijn en waaraan je kan werken om te groeien als persoon en ondernemer? Plan dan nu je Flowtastic Business Consult in of leer het zelf in de online workshop BaZi Karakteranalyse.

© Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More