Tranen tijdens een consultatie

Waarom je beter Feng Shui advies vraagt vooraleer je een appartement of een huis aankoopt.

Vorige week was ik nog in Londen voor een fantastische opleiding Qi Men Dun Jia voor Feng Shui en strategische implementatie. Met deze techniek kan ik vanop afstand bekijken of het huis dat je wil kopen goede feng shui heeft of niet. Met dit systeem kunnen we ook nagaan waar het hoofdprobleem ligt, waar de verdoken problemen zitten en of het probleem kan opgelost worden. Het toont ook of het huis jou al dan niet ondersteunt. En dit allemaal vanachter mijn bureau! Fantastisch en enorm tijdbesparend om klanten te helpen bij hun huizenjacht. Eens het huis aangekocht, is gepersonaliseerd feng shui advies uiteraard nog nodig om het huis aan te passen aan de bewoners en hun doelen.

Hulpeloos

En toch kan ik niet iedereen helpen zoals ik het wil, hoe fantastisch feng shui ook is en hoeveel oplossingsgericht ik ook denk. Deze week was ik bij een ouder koppel. Ze verhuizen volgende week naar een nieuw appartement en vroegen Feng Shui advies om hun nieuwe woonst zo goed mogelijk in te richten. Beiden zeventigers en nog steeds verliefd. Zalig om hen met elkaar bezig te zien: knuffelen, lachen, grapjes maken en elkaar kusjes geven, non-stop. Echter, de man begint te dementeren.

BaZi

Bij het analyseren van zijn BaZi-geboortekaart en de feng shui van het appartement werd dit bevestigd. In zijn BaZi-geboortekaart was de dementie duidelijk zichtbaar en ook het appartement toonde hetzelfde verhaal. Er was weinig ondersteuning op gezondheidsvlak voor de man. Een hoek van een ander gebouw was gericht op zijn positie in het appartement die het hoofd en de hersenen belast… De enige slaapkamer waarin ze kunnen slapen is net de kamer waarop de Sha gericht is. Een andere slaapkamer was er niet. Kortom: niet zo goed dus.

Sha Chi

Tijdens de Feng Shui analyse dacht ik constant: hoe vertel ik dit aan deze mensen? Mijn eerste zin was: “Mag ik alles vertellen? Mag ik eerlijk zijn?” De vrouw antwoordde: “An, je moet eerlijk zijn. Ik weet wat je gaat zeggen.” Wat ik vertelde uit de analyse, verwonderde haar niet. Ze vertelde me dat ze zich al zorgen had gemaakt over de hoek van het ander appartementsgebouw dat op hun appartement was gericht. Intuïtief voelde ze dat het niet goed was en nu werd dit bevestigd. Haar man wilde echt dit appartement. Zijn woorden toen hij voor het eerst binnenkwam in het appartement waren: “Hier zal ik tenminste tot rust komen.”

Advies

Uiteraard waren er ook goede Feng Shui punten aan het appartement. De vrouw werd volledig ondersteund en krijgt hulp van anderen. De inkom, het centrum en de leefruimte zijn de beste sectoren in de woonst. Deze ruimtes veel gebruiken is dus gunstig en brengt wat meer balans. Vanuit het appartement kijken ze uit op prachtige, mooie bomen. Yang Hout dus. Net het element dat de man nodig heeft om meer balans en rust te vinden. Verder gaf ik advies om de Sha Chi (de hoek van het appartement) te verminderen aan de buitenkant zodat het proces minder snel achteruit gaat. Het bed werd in de goede richting geplaatst om zijn gezondheid te ondersteunen.

It’s ment to be

En ik gaf Feng Shui advies waardoor de vrouw in haar kracht kan blijven staan om haar man te ondersteunen. Ook om de juiste mensen aan te trekken, die op hun beurt haar kunnen ondersteunen en helpen. Haar BaZi-geboortekaart toonde dat zij zijn steunende kracht en zijn “Noble Man” is. Ze zijn als het ware voor elkaar gemaakt. “It’s ment to be.”

Tranen in de ogen

Toen de man eventjes naar het toilet ging, zei de vrouw met tranen in de ogen: “Ik zal hem niet meer lang bij me hebben hé, klopt dit?” De tranen sprongen in mijn ogen… Ze had gelijk. Zijn geboortekaart en het appartement bevestigden dit verhaal. Het enige wat ik kon zeggen was: “Geniet van elke dag dat jullie samen zijn, geniet. En weet dat je er niet alleen voor zal staan.” Mijn tranen kon ik echt niet meer bedwingen. We pakten elkaar vast en troostten elkaar. Echt wel een intens moment.

Jammer genoeg echt wel accuraat

Op de terugweg naar huis zat ik met gemengde gevoelens. Voor de zoveelste keer stond ik ervan versteld over hoe een Feng Shui analyse zo de nagel op de kop kan slaan. Tegelijkertijd voelde ik me diep geraakt door dit verhaal en ook hulpeloos. Meestal slaag ik erin om mensen te helpen en verbetering te brengen in hun leven met Feng Shui. Deze keer was het anders.

Toch is het waardevol

De gezondheid van de man zou niet verbeteren. Het enige wat ik kon doen was het appartement zo goed mogelijk inrichten, zodat ze samen nog een mooie en intense tijd kunnen beleven en de man de rust vindt die hij nodig heeft. Bij het schrijven van dit, springen de waterlanders terug in mijn ogen. Dit raakt me toch diep. De vrouw stuurde me vandaag een kort bericht: “Ik wil je nog eens heel hartelijk bedanken voor de enorme hulp om van ons appartement een echte thuis te maken.” Toch fijn om te horen dat ik ze toch heb kunnen helpen.

Investeer verstandig.

Bekijk de feng shui aan de buitenkant of vraag advies VOOR je een nieuwe woonst aankoopt. Check of er voldoende ondersteuning is achteraan en opzij. Ga voor een rechthoek of een vierkantig huis – geen andere vormen. Vermijd te allen tijde Sha Chi (hoeken, pylonen, T-splitsing recht op je huis, enz.). In het geval van dit appartement konden we weinig doen aan de minder ondersteunende omgeving. De juiste Feng Shui kleur aan de muur aanbrengen is louter de finishing-touch en zal een niet-ondersteunende omgeving niet corrigeren… Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Wil je bij je huizenjacht rekening houden met Feng Shui? In de Feng Shui Summer School leer je waarop je kan letten tijdens je huizenjacht en hoe je de woning nadien kan inrichten. Klik hier voor meer informatie.

©Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More | 18 september 2015