fbpx

Sneakpreview van 2022

Misschien voel je ook dat er iets in je zit te borrelen, dat je klaar bent voor iets nieuws op werkvlak, op relatievlak of op een ander vlak. Je voelt dat er iets nieuws zit aan te komen, maar wat dit precies is, kan je nog niet helemaal vastpakken.

Misschien voel je ook dat je behoefte hebt om je huis aan te passen, meubelen te verschuiven of dat je precies meer tijd doorbrengt in een andere ruimte, daar waar je de afgelopen maanden minder vertoefde.

Je gevoel klopt. De energie van 2022 begint stilletjes aan zijn intrede te doen. Een gloednieuwe en totaal andere energie dan de laatste drie jaren dient zich aan. Yiehaa!

Maar eerst even iets over november

De maand november (maand van het Varken) trekt al de energie van 2022 binnen. November is zeg maar een soort ‘trailer’, een preview van wat je kunt verwachten in 2022. Observeer dus wat er deze maand in je leven gebeurt, wat er beweegt, hoe je je voelt, wat je niet langer wil en welke richting je uit wil.

De Feng Shui energiekaart van november is trouwens dezelfde Feng Shui energiekaart voor 2022! Interessant dus om nu al even stil te staan hoe je je voelt in elke ruimte in je huis, of je er al dingen wil veranderen, of naar welke ruimtes je meer aangetrokken wordt.

November (maand van het Varken) betekent ook de start van het Waterseizoen en dus het energetische winterseizoen (wat duurt tot begin februari 2022). Het Vuurelement is tot dan ook volledig weg (Vuur = o.a. hoop, perspectief, etc).

Water wordt geassocieerd met verschillende zaken in de theorie van de Vijf Elementen:

 • Stroming, flexibiliteit, wijsheid;

  .

 • Gedachten die alle kanten opgaan en dus minder focus;

  .

 • Angst en depressie (ben ik de enige die opmerkt dat sinds een goede week mensen precies meer angstig rondlopen voor hetgeen er nu allemaal gebeurt daar buiten?);

  .

 • In het lichaam wordt het Waterelement gelinkt aan de nieren en de blaas;

  .

 • De kleuren zwart en blauw worden ook geassocieerd met het Waterelement;

De mate waarin het Waterelement jou beïnvloedt, is afhankelijk van de hoeveelheid water die je in je geboortekaart hebt. Hoe meer Water in je kaart, hoe meer affiniteit je hebt met het Waterelement en de bijhorende associaties.

It’s all about balance

Aangezien het Waterelement koud is, kan je het balanceren door het Vuurelement in je leven te brengen de komende drie maanden. Warmte dus. Zoals:

 • Warm eten die je van binnenuit verwarmt (denk maar aan warme soepen, warme dranken, verwarmende kruiden gebruiken zoals gember, kruidnagel, kaneel (opletten met kaneel wanneer je zwanger bent);

  .

 • Een bezoekje aan de sauna of een warm bad met heerlijk geurende oliën;

  .

 • Zorg er ook voor dat je voeten warm blijven. Dikke kousen en af en toe een warm voetbadje met Himalayazout zijn een aanrader;

  .

 • Yoga behoort tot het Vuurelement;

  .

 • Rusten wanneer je moe bent, is ook een goed plan.

En dan nu over 2022

2022 is het jaar van de Yang Water Tijger. Met de komst van de Tijger sluiten we de driejarige Watercyclus af (2019, 2020 en 2021 behoren alle drie tot het Winterseizoen en dus tot het Waterelement).

De Tijger maakt deel uit van het Lenteseizoen en behoort tot het Houtelement. Een gans nieuwe energie dient zich aan (‘Oef’ zeg je nu misschien in jezelf?). Graag deel ik hieronder een mini-sneakpreview van wat deze nieuwe energie kan brengen in 2022.

1. Nieuwe start, zaadjes planten, groei

De lente staat o.a. voor een nieuw begin, nieuwe zaadjes planten die bloeien op langere termijn, groei, expansie, persoonlijke ontwikkeling, kennis bijspijkeren, terug naar buiten gaan. Deze zaken zullen dus meer leven bij de mensen in 2022. Voel jij al bepaalde zaadjes die je wil planten? Think about it en schrijf ze op. Zo krijgen ze ruimte om te groeien.

2. Terug meer perspectief

In de Tijger zit ook het Vuurelement, wat terug meer hoop, perspectief en vreugde geeft. Waar verlang jij naar?

3. Creativiteit en ondernemerschap

De eigenschappen van een Yang Water Tijger zijn creativiteit, multi-getalenteerd, ondernemend. Ze weten ook hoe ze waarde kunnen creëren en hoe ze met hun talenten geld kunnen verdienen. Verwacht in 2022 dus maar heel wat nieuwe start-ups en unieke manieren om geld te verdienen. Of misschien loop jij rond met een uniek idee? Is er nog iets wat je tegenhoudt om het uit te voeren?

4. Beweging, reizen, internationale opportuniteiten

De Tijger behoort tot de ‘Travel Stars’. Een Travel Star betekent niet enkel dat we terug vlotter zullen kunnen reizen naar andere continenten. Maar staat ook voor groei en meer beweging, verandering, niet stilzitten, meer innerlijke onrust (de mate waarin dit impact heeft op jou, hangt af van jouw geboortekaart).

Een Travel Star betekent ook dat er meer opportuniteiten zijn om internationaal business te doen. Of dit een goed idee is voor jou persoonlijk, hangt ook af van jouw geboortekaart.

5. Spiritualiteit

Een Yang Water Tijger is één van de ‘Ten Spirituals’ in BaZi. Concreet betekent dit dat 2022 een jaar wordt waarin meer en meer mensen open zullen staan voor bewustzijn en spiritualiteit.

2022 wordt ook een krachtig jaar om te manifesteren. Wat goed werkt hiervoor is mediteren en visualiseren. Focus dus op wat je wil (niet op wat je niet wil) en visualiseer het, voel het tot in het diepste van je cellen. Wat wil jij manifesteren in 2022? Wat is je grootste verlangen? Wat houdt je tegen om dit verlangen waar te maken?

Go inwards, to blossom next year

In Chinese Metafysica werken we met Yin en Yang. Balans tussen beiden is essentieel. Ook in de natuur komt dit tot uiting. In de winter houdt de natuur een winterslaap om terug tot leven te komen in de lente. Dit kan je ook vertalen naar een combinatie van innerlijk werk (Yin) en actie (Yang).

De winter is meer een tijd om uit te rusten en na te denken over waar je bent, waar je heen wilt en wat je tegenhoudt om daar te geraken. Nestel je dus nog even in die winterenergie, in het naar binnenkeren, in jezelf. Ga naar binnen. Alles start van binnenuit.

 • Wat dient er je niet meer?
 • Wat duw je weg?
 • Waar verlang je naar?
 • Welke zaadjes wil je planten voor je toekomst?

Gebruik de komende drie maanden bewust voor introspectie zodat je kan manifesteren wat je wil in 2022.

Go inwards, to blossom next year.

.

 

Ben jij benieuwd wat 2022 voor jou in petto heeft?

 • Waar jouw groei-opportuniteiten liggen?
 • Of wil je bevestiging van wat je intuïtief aanvoelt vooraleer je je ideeën begint uit te werken?
 • Wil je graag een leidraad voor 2022 afgestemd op jouw geboortekaart?

Dan is de workshop van 2022 echt voor jou. Je krijgt er heel wat tools om in 2022 het beste te halen uit je werk, je relaties, je gezondheid en je persoonlijke groei – afgestemd op jouw persoonlijke geboorte-energie. Zodat je meer in flow het beste uit 2022 te halen. Er is een workshop voor particulieren en een workshop voor ondernemers.

Schrijf je nu in en geniet nog van de interessante vroegboekkorting.