fbpx

Welke invloed heeft je huis op jouw relatie?

Liefdesrelaties. Miljoenen liedjes werden erover geschreven. Evenveel films werden erover geregisseerd. Iedereen heeft er ervaring mee. De één is ervoor geboren, de ander … heeft een beetje Feng Shui nodig. Je huis is een spiegel van jezelf. Je huis toont je dus ook hoe jij in een relatie staat. Is vertrouwen al dan niet een issue in je relatie? Is praten voor jou belangrijk? Of net niet? En hoe is dit voor je partner? Je ontdekt het in deze blog.

Wat heb je hiervoor nodig?

Jouw persoonlijk Gua-getal en de Flying Stars kaart van jouw woning. Beiden kan je hier downloaden.

 1. Kijk vervolgens bij je Gua-getal wat jouw relatierichting is. Bijvoorbeeld: is jouw Gua-getal 9, dan is jouw relatierichting het noorden (dit verandert nooit)

2. Kijk vervolgens op de Flying Stars kaart naar het linker cijfer bovenaan in het raster van jouw relatierichting. Het linker cijfer is de ‘sitting star’. In ons voorbeeld van Gua 9, is de sitting star in het noorden 9.

In Xuan Kong Flying Stars zijn de cijfers 1, 4, 6, 8 en 9 goede cijfers.
De cijfers 2, 3, 7 en 5 zijn (over het algemeen) minder goede cijfers.

Bekijken we deze cijfers vanuit relatiestandpunt, dan zien we aan de ‘sitting star’ of vertrouwen in de relatie al dan niet een issue is.

 • Is de sitting star in jouw relatiesector 2, 3, 5 of 7? Dan kan wantrouwen een issue zijn in de relatie.
 • Is de sitting star 1, 4, 6, 8 of 9? Dan zit je goed. Dan is vertrouwen geen issue en heb je (over het algemeen) een goede relatie.
 • Maak je met jouw eigen gua-getal en de sitting star de som van 10? Dan zit je goed en is vertrouwen geen issue. Bijvoorbeeld: je bent Gua-getal 9 en de sitting star in het noorden is 1 (9 + 1 = 10).
 • Ook volgende sommen van de sitting star en jouw gua-getal, vormen geen issues:
  • 1 + 6
  • 2 + 7
  • 3 + 8
  • 4 + 9

Om naar ons voorbeeld terug te keren van Gua-getal 9: heb je in het noorden bijvoorbeeld een sitting star 4, dan heb je geen vertrouwen issues.

Ben je single? Dan heb je in dit huis het potentieel om een goede relatie aan te trekken.

Praten of doen?

Nu kijken we naar beide sterren bovenaan het raster van jouw relatiesector.

Is de sitting star 2, 3, 5 of 7 en is de facing star (het rechter cijfer bovenaan) 1, 4, 6, 8 of 9? Dan kan je vaak vastlopen in gesprekken, die nergens toe leiden.

Talk less and do more?

De facing star toont je de oplossing. Heb je in jouw relatierichting een positieve facing star? Doe dan meer leuke dingen samen, ga samen reizen of maak regelmatig leuke uitstapjes samen. Niet teveel praten, maar doen.

Talk more and do less?

Is de sitting star in jouw relatiesector goed? Dan is het belangrijk voor jou dat er veel gepraat wordt. Niet over koetjes en kalfjes, maar over gevoelens. Is dit zo bij jou of bij je partner? Besteed dan meer aandacht en tijd aan liefkozingen, knuffelen, praten en intimiteit.

Talk and do more?

Zijn zowel de sitting als de facing star positief? Doe beiden: talk and do more.

Praten of doen verbetert jouw relatie. Bekijk ook wat belangrijk is voor jouw partner om beter te begrijpen wat voor hem/haar belangrijk is in een relatie.

Wat als jouw persoonlijke relatierichting ontbreekt in je woning?

Wat als je bijvoorbeeld Gua 9 bent en het noorden ontbreekt in je huis? Dan dien je iets meer inspanningen te doen in je relatie. Besteed bewust meer tijd met elkaar, praat meer, doe meer samen. Neem je relatie niet als vanzelfsprekend.

Helpt het om in je relatiesector te slapen om je relatie te verbeteren?

Om te bepalen waar je best slaapt, gebruiken we andere formules dan jouw persoonlijke relatierichting. Maar als je nu toch in jouw persoonlijke relatierichting slaapt, dan zal je je wel bewuster worden van hoe je zelf in een relatie staat en wat je zelf kan doen om je relatie te verbeteren. Je krijgt dus meer zelfkennis en bewustzijn hier rond, wat de sleutel is tot verandering.

(De info hierboven is algemeen. De invloed van de Flying Stars op jouw relatie kan hiervan afwijken, afhankelijk van de omgevingsfactoren buiten en binnen jouw woning en jouw persoonlijke geboortekaart).

Hoe je relaties en vertrouwen in jouw huis kan versterken,  waar je het beste slaapt, enz. leer je in het Balance & Boost programma.

©Copyright Flowtastic by An Sterken | Feng Shui and More